Buekorps- Taliban og Amir Payan

stort-bilde-amir-payan-kopi

Amir Payan — Dette er sv politikeren i Bergen som sammenlignet Taliban med et buekorps.
Denne artikkelen har stått på trykk iBergensavisen BA

Buekorpsene er en viktig del av Bergens historie og identitet, men de må slutte å oppføre seg som Taliban, sier Amir Payan, som er representant for SV i Bergen bystyre. Denne utalelse fra Amir Payan vekket en voldsom fordømelse av Amir Payan fra partiet SV som senere gjorde at han la seg flat. Men her er mitt bidrag til den saken.

3. mai 2004 — Dette er et buekorps, her Nordnæs Batallion.
3. mai 2004 — Dette er et buekorps, her Nordnæs Batallion.

JA SÅ VAR DET på an igjen og det utenfor sesongen, skal det aldri ta slutt. Trodde faktisk at dette med å prøve å få buekorpsene nedlagt var et vår problem og da fra studenter og sånt. Men så slår jeg opp avisen i november måned helt utenfor sesongen og ser en av byens politikere Amir Payan slå et slag for byens innvandrere og studenter, som higer etter å få buekorpsene nedlagt. Nå vet jeg ikke hvor lenge han har bodd i Bergen, så sånt sett er han unnskyldt, kanskje? Siden han da ikke kan vite at det er i februar-mars han skal komme med slike saker.

 

NÅ KAN DET jo være at Payan vet dette men bare vil hanke inn noen nye velgere til sitt parti SV? Da må jo vi forstå at han må ta alle midler i bruk for å vise sitt parti at her er gutten som står på. Sett fra Payan sin side er det sikkert psykologisk riktig å sammenligne barn fra Bergen med de fryktede Taliban. Hvis han på den måten kan skaffer flere velgere til sitt parti får han kanskje ros fra partiledelsen for alt jeg vet!! Payan vet kanskje ikke at de aller fleste barn som går i buekorps ikke har stemmerett, men de bestemmer over seg selv. Du vet, de lager regler, styre korpset og bestemmer hvem som skal få begynne i korpset og sånt. Så kanskje Payan bommer litt når han sammenlignet buekorpsene med Taliban. Kanskje han ikke vet at Taliban bestemmer alt og de som ikke er enig eller føyer seg etter dem blir drept, halshugget og sånn!

 

DET ER IALLEFALL det vi har sett på tv nyheter om disse Taliban, men kanskje Payan ikke ser på tv, hva vet jeg! Selv har jeg gått i Nordnæs Battalion i fem år men jeg merket aldri at vi holdt på med slike ting, men det var på slutten av 50 årene og da var jo ikke Taliban oppfunnet.

 

INNERST INNE så tror jeg at Payan gjør dette utspillet for at buekorpsene skal bli nedlagt. Kan han klare å få støtte for sin ”lyst” til å ta pengestøtten fra barna i buekorpsene er han langt på vei, tror han. Payan regner kanskje med at de tre store korpsene aldri vil ta opp jenter i sine korps og på den måten miste støtten fra Kommunen. I så tilfelle regner Payan helt rett for de fleste korps vil ikke ta opp jenter tror jeg. Buekorpsene aksepterer i dag både blanding og rene jente korps. Da håper kanskje Payan på at siden de da ikke får mer støtte i fra kommunen så klarer ikke korpsene seg og de er en saga blott etter 150 år.

 

TENK FOR EN FLOTT sak det kunne bli å reise rundt på valgmøter for sitt parti SV i Bergen å si ”God dag mitt navn er Amir Payan og det var meg som fikk nedlagt de hersens buekorpsene som var så lik Taliban” Jo her har SV skutt gullfuglen garantert, stå på Amir Payan!

Dag-Geir Bergsvik Knudsen.

LES OGSÅ

 Valget er ditt, eller er det?
Hurtigruten og terrorgjerder
Osamn bin Laden-en ikke-muslimsk leder.
Stolt Berg og maktbegjær
En riktig og viktig beslutning
Fotball EM uten Bergen
Jørgen Hattemaker og Dokken
Begeret er fullt
Valgets kval
De tålte så vel den urett
Buekorps Taliban og Amir Payan
En trikk er ikke nok
Feilinformasjon.

Espeland fangeleir

OL et sløseri av penger

 

TILBAKE TIL
Bloggens hovedside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.