”En riktig og viktig beslutning”.

Et bilde som tikket inn på min mail. Les også om samme sak En fasinerende kunst Klikk på bildene så blir de større. Denne artikkelen har stått på trykk i Bergensavisen BA. Den Kinesiske mur, uten sammenligning forøvrig, eller? Foto: Anita Særvold Johannessen Jeg hører, men samtidig så er det som jeg ikke hører, ja som om jeg bare vil koble det ut, uten at det er mulig. Ordene sniker seg sakte men sikkert inn i hjernen, som øyeblikkelig begynner å bearbeide det som kom inn igjennom øret. Med en treghet som mer kan minne om et tilbakespill i sakte film. Ja jeg vil helst ikke høre dette, noe som hjernen har oppfatter og prøver å bistå meg til å kvitte seg med, derfor denne tregheten, men uten å lykkes. Ordene som en ikke vil ha inn i hjernebarken er de forløsende ordene ”En riktig og viktig beslutning”. Ja kanskje det, men for hvem? Disse uforstandige menneskene som kaller seg politikere, som uten å blunke med øyene går helt i mot sitt eget folk, som dessverre har valgt dem. Ledet av en politiker med tittelen statsminister, som tilsynelatende ikke forstår noe av det som forgår i landet vi har satt ham til å styre, sammen med miljøpartiet(?) SV og Bondepartiet. Hvor dum kan vi bli? En mann og en regjering som er helt i utakt med sitt folk, uten at det ser ut til at noen av dem forstår misgjerningen de gjør mot oss. En kan lure på hva som får disse politikerne til å gjennomføre en fullbyrdet voldtekt av et helt unikt landskap, som ikke finnes noen andre steder i verden. Slike landskaps voldtekter kjenner vi godt til her i Bergen, der politikerne utslette stor deler av det gamle Nordnes, med den ene hånden mens de hev et par peanøtter til huseierne med den andre hånden, som de knapt nok fikk kjøpt seg en leilighet for. Alt ble gjort i det politikerne kalte ”fremskritt” men som egentlig var et gedigent tilbakeskritt. Der ingen hus ble spart, selv om det i disse husene hadde bodd mennesker med verdenskjente navn, som var oppfostret i Bergen. Huser som kunne dateres helt tilbake til begynnelsen av det 1600 århundrene. Nå er de disse politikerne ute igjen, Bergen trenger det sier de, og med det har disse styrende partier med sine ”store ledere” liksom laster ansvaret over på Norges nest største by. Det er som om skammen disse politikerne burde føle har forsvunnet med alle de gode årene i den store tigerstaden. Vi kan jo minne dem på denne skammen så ofte så mulig, selv om ordene en sier og skriver, kanskje aldri går inn. Nei, Bergen trenger ikke store megamaster spent over Hardangerfjorden med noen gyselige kabler, med strålinger fra høyspentmastene som har uante konsekvenser for folk og fe. Disse kablene kan helt sikkert legges på en annen måte uten slike miljøkonsekvenser som nå er velsignet av de store lederne. Ja siden du kanskje spør, jo det er nok sikkert ”litt” dyrere. Men hvis disse sentrale politikerne kunne unnvære hornemusikken og klappsalvene et par ganger i året. Som de får når de reiser verden rundt og deler rundhåndet ut enorme summer av statens overfylte pengebinge. Ja da kunne de kanskje avse litt til oss nord og vest for Sinsenkrysset, så kunne de heller få hornemusikk og klappsalver fra oss, og kanskje bli reengasjert ved neste korsvei! Ja nå er kanskje ikke denne reengasjeringen så veldig interessant på dette tidspunktet, for det er jo over tre år til neste korsvei, og disse politikerne vet at vi glemmer fort. Ja forresten det er jo bare dem som bor der inne ved Hardangerfjorden som ser og blir minnet på misgjerningen når de først står der, ja mastene altså. En annen ting er jo at der er så få mennesker inne i ”di dere” trange fjordene samt i de små landsbyene rundt Hardangerfjorden, som kan påvirke disse flotte politikerne sine taburetter ved neste korsvei. Nei her er det visst bare tut og kjør, eller? Ha en fortsatt ”strålende” dag, selvsagt ikke bokstavelig, men dog! Dag-Geir Bergsvik Knudsen Et bilde som tikket inn på min mail. Les også om samme sak En fasinerende kunst
Denne artikkelen har stått på trykk i Bergensavisen BA.

Jeg hører, men samtidig så er det som jeg ikke hører, ja som om jeg bare vil koble det ut, uten at det er mulig. Ordene sniker seg sakte men sikkert inn i hjernen, som øyeblikkelig begynner å bearbeide det som kom inn igjennom øret. Med en treghet som mer kan minne om et tilbakespill i sakte film. Ja jeg vil helst ikke høre dette, noe som hjernen har oppfatter og prøver å bistå meg til å kvitte seg med, derfor denne tregheten, men uten å lykkes. Ordene som en ikke vil ha inn i hjernebarken er de forløsende ordene ”En riktig og viktig beslutning”. Ja kanskje det, men for hvem?

Den Kinesiske mur, uten sammenligning forøvrig, eller? Foto: Anita Særvold Johannessen
Den Kinesiske mur, uten sammenligning forøvrig, eller?
Foto: Anita Særvold Johannessen

Disse uforstandige menneskene som kaller seg politikere, som uten å blunke med øyene går helt i mot sitt eget folk, som dessverre har valgt dem. Ledet av en politiker med tittelen statsminister, som tilsynelatende ikke forstår noe av det som forgår i landet vi har satt ham til å styre, sammen med miljøpartiet(?) SV og Bondepartiet. Hvor dum kan vi bli? En mann og en regjering som er helt i utakt med sitt folk, uten at det ser ut til at noen av dem forstår misgjerningen de gjør mot oss.

En kan lure på hva som får disse politikerne til å gjennomføre en fullbyrdet voldtekt av et helt unikt landskap, som ikke finnes noen andre steder i verden. Slike landskaps voldtekter kjenner vi godt til her i Bergen, der politikerne utslette stor deler av det gamle Nordnes, med den ene hånden mens de hev et par peanøtter til huseierne med den andre hånden, som de knapt nok fikk kjøpt seg en leilighet for. Alt ble gjort i det politikerne kalte ”fremskritt” men som egentlig var et gedigent tilbakeskritt. Der ingen hus ble spart, selv om det i disse husene hadde bodd mennesker med verdenskjente navn, som var oppfostret i Bergen. Huser som kunne dateres helt tilbake til begynnelsen av det 1600 århundrene.

Nå er de disse politikerne ute igjen, Bergen trenger det sier de, og med det har disse styrende partier med sine ”store ledere” liksom laster ansvaret over på Norges nest største by. Det er som om skammen disse politikerne burde føle har forsvunnet med alle de gode årene i den store tigerstaden. Vi kan jo minne dem på denne skammen så ofte så mulig, selv om ordene en sier og skriver, kanskje aldri går inn. Nei, Bergen trenger ikke store megamaster spent over Hardangerfjorden med noen gyselige kabler, med strålinger fra høyspentmastene som har uante konsekvenser for folk og fe.

Disse kablene kan helt sikkert legges på en annen måte uten slike miljøkonsekvenser som nå er velsignet av de store lederne. Ja siden du kanskje spør, jo det er nok sikkert ”litt” dyrere. Men hvis disse sentrale politikerne kunne unnvære hornemusikken og klappsalvene et par ganger i året. Som de får når de reiser verden rundt og deler rundhåndet ut enorme summer av statens overfylte pengebinge. Ja da kunne de kanskje avse litt til oss nord og vest for Sinsenkrysset, så kunne de heller få hornemusikk og klappsalver fra oss, og kanskje bli reengasjert ved neste korsvei!

Ja nå er kanskje ikke denne reengasjeringen så veldig interessant på dette tidspunktet, for det er jo over tre år til neste korsvei, og disse politikerne vet at vi glemmer fort. Ja forresten det er jo bare dem som bor der inne ved Hardangerfjorden som ser og blir minnet på misgjerningen når de først står der, ja mastene altså.

En annen ting er jo at der er så få mennesker inne i ”di dere” trange fjordene samt i de små landsbyene rundt Hardangerfjorden, som kan påvirke disse flotte politikerne sine taburetter ved neste korsvei. Nei her er det visst bare tut og kjør, eller? Ha en fortsatt ”strålende” dag, selvsagt ikke bokstavelig, men dog!

Dag-Geir Bergsvik Knudsen

LES OGSÅ

 Valget er ditt, eller er det?
Hurtigruten og terrorgjerder
Osamn bin Laden-en ikke-muslimsk leder.
Stolt Berg og maktbegjær
En riktig og viktig beslutning
Fotball EM uten Bergen
Jørgen Hattemaker og Dokken
Begeret er fullt
Valgets kval
De tålte så vel den urett
Buekorps Taliban og Amir Payan
En trikk er ikke nok
Feilinformasjon.

Espeland fangeleir

OL et sløseri av penger

 

TILBAKE TIL
Bloggens hovedside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.