Feilinformasjon.

5-november-2009-i-ba-feilinformasjon-kopi

Direktør Bjørn-Inge Larsen til venstre
Denne artikkelen har stått på trykk i Bergensavisen BA

Helsedirektoratet et direktorat med en ledelse som liksom prøver å roe ned befolkningen, men som etter min mening akselererer usikkerheten i folket ved sine handlinger.

Det er pussig i grunne hvordan folk i de høyere stillingene kan stå frem med den største selvfølgelighet og forteller hvor bra alt er, og at ingen bør engste seg. Det er som om saken de skal håndtere, til det beste for oss alle og i henhold til deres stillingsinstruks, i grunnen ikke er så viktig. En skal også være forsiktig med å nevne ordet krise, for da blir det krise, ja i bortforklaringer. De struter av selvtillit, og selvsagt gjøres der ingen feil, i alle fall ikke av dem. Som de fleste nå kanskje forstår snakker jeg om dem som skal håndtere vår helse, ja akkurat, Helsedirektoratet.

En skal ikke gå så langt tilbake i tid før en kan huske en fra denne etaten, som sto frem i TV ruten og bedyret hvor lite farlig denne svineinfluensaen var for vårt land. Folk kunne trygt reise til alle land samme hvor. Slike utsagn kom selv om den fryktete svineinfluensaen allerede på den tid florerte både hist og pist. Det ble sagt på en slik måte at en kanskje kunne oppfattet det som om vi nordmenn hadde adskillig større motstandskraft i oss mot denne fryktete sykdommen, eller skal vi si parasitten, enn de fleste.

Men denne måten å fremstille slike saker på er ikke noe nytt hos oss bergensere. Vi var igjennom en tilsvarende sak, saken om parasitten Giardia, for noen få år siden. Den gang sto ledelsen også frem i media og bedyret hvor liten fare det var med å drikke vann fra Svartediket. For liksom å bevise at de visste hva de snakket om, i motsetning til de fleste andre, så fylte de vann direkte fra springen i et glass, eller var det en flaske? som han så drakk av i små slurker. Men først etter at de hadde hentet hele pressekorpset, for å vise pressen med egne øyne at disse farlige småkrypene, eller parasittene ikke fantes i Svartediket i alle fall, ellers vill de neppe ha drukket vann derfra!

Dette gjorde at de fleste drakk vann rett fra springen uten å tenke mer på de små parasitter som svømte lystig rundt i vannet. Parasitter som forresten er så små at en ikke kan se med egne øyne. Det vi bergensere kanskje ikke visste var at han fra etaten drakk sannsynligvis bare dette ene glasset, eller flasken. Drakk han flere har han nok vært ekstremt heldig som ikke ble alvorlig syk. Slik mange av dem som drakk vann direkte av springen ble, og fortsatt er, etter å ha sett på den drikkende vannsjef slurpe i seg vann fra Svartediket.
Vi vet alle i dag hvor farlig det var å drikke vann direkte fra springen den gang, mange sliter fortsatt med denne parasitten selv om det nå er flere år siden. Men den drikkende vannsjef slapp sannsynligvis unna parasitten, og da så!

Siden vi Nordmenn igjen fikk inntrykk av at vi er litt spesielle nå ovenfor svineinfluensaen, igjennom Helsedirektoratet sine reise uttalelser. Fikk vi nordmenn sannsynligvis oppfatningen av at vi ikke trengte å grue oss, for vi var ganske trygge. Så trygge at da det ble snakk om massevaksinering ville de fleste ikke ta sprøyten. Men nå etter alle dødsfallene, flest i hele Norden, har det hele snudd. Nå ligger de samme folkene fra Helsedirektoratet nesten på sine knær og ber folk ta sprøyten, for nå har det kanskje gått opp for dem at vi ikke var så enestående likevel? Dermed har de fleste av Norges befolkningen nå snudd og vil nå ta sprøyten likevel, nettopp på grunn av dødsfallene og oppfordringen fra Helsedirektoratet.

Da helsedirktoratet forstår det, sender de ut ampuller, mange ampuller, men flest til grisgrendte strøk, spesielt i Nord-Norge. I det de forteller om sin herodisk innsatts for folket, ja da smeller en ny bombe, om en kan si det, for direktoratet har sendt nesten ingen ampuller til de store befolknings strøk. Da begynner kampen om å få den livsviktige sprøyten å akselerere, med Helsedirektoratet som den passive tilskuer. Et direktorat med en ledelse som liksom prøver å roe ned befolkningen, men som etter min mening akselererer usikkerheten i folket ved sine handlinger. Så en kan spørre seg vil disse sjefer overleve svineinfluensaen, ja i Helsedirektoratet tjeneste altså!

Dag-Geir Bergsvik Knudsen

LES OGSÅ

 Valget er ditt, eller er det?
Hurtigruten og terrorgjerder
Osamn bin Laden-en ikke-muslimsk leder.
Stolt Berg og maktbegjær
En riktig og viktig beslutning
Fotball EM uten Bergen
Jørgen Hattemaker og Dokken
Begeret er fullt
Valgets kval
De tålte så vel den urett
Buekorps Taliban og Amir Payan
En trikk er ikke nok
Feilinformasjon.

Espeland fangeleir

OL et sløseri av penger

 

TILBAKE TIL
Bloggens hovedside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.