Hurtigruten og terrorgjerder.

mens vi presser ”naien” opp mot terrorgjerdene i håp om å få et glimt av den berømte Hurtigruten.
mens vi presser ”naien” opp mot terrorgjerdene i håp om å få et glimt av den berømte Hurtigruten.Denne artikkelen har stått på trykk i Bergensavisen BA.

Hvorfor kan ikke NRK også filme minutt for minutt tilbake til Bergen? Da kunne alle få se den flotte innseilingen til Bergen. Vi Bergensere er også kanskje landes beste publikum når noe skjer. Vi stiller ofte i titusentall når vi aner noe stort. Da kunne vi alle stille med flagg og hurra rop, mens vi presser ”naien” opp mot terrorgjerdene i håp om å få et glimt av den berømte Hurtigruten.

Da ville nok den berømte hotellmannen Stordalen, og en enda mer berømt kakse Hegnar i Oslo, kanskje ha fått en ny stigning i aksjene de har i Hurtigruten. Samtidig kunne bergenspolitikerne som elsker dette terrorgjerde, som bekranser vår by helt unødvendig, få si;
Tenk for en katastrofe det ville ha blitt om vi ikke hadde satt opp terrorgjerdene når så mange vil inn på kaien, for og prøver å få et glimt av den berømte Hurtigruten. For kanskje var en av dem som sto presset med ”naien” opp mot terrorgjerdet en terrorist tilknyttet Al-qaida, en vet aldri.

Hurtigruten Nordnorge
Hurtigruten Nordnorge

Nå legger heldigvis ikke Hurtigruten til kai på Festningskaien lengre. For der ligger supplay båter i hopetall. Båter som kanskje spyr mer gift over Bergen enn de fleste biler gjør i ettermiddagsrysjet over Danmarksplass. Det ville ha vært et trist syn for alle de millioner som følger det berømte programmet, på samme måte som det er for oss som bor i denne byen. Vi må se disse gjerdene hver dag, og trekke inn den enorme forutrensningen som disse supplay båtene spyr utover vår elskede by.

For kanskje var en av dem som sto presset med ”naien” opp mot terrorgjerdet en terrorist tilknyttet Al-qaida
For kanskje var en av dem som sto presset med ”naien” opp mot terrorgjerdet en terrorist tilknyttet Al-qaida

Nei når en tenker seg om så er nok ikke den tanken om å se innseilingen via NRK sitt tv utstyr fra Hurtigruten noen god ide. Det er nok det beste for både bymann og stril når NRK demonterer sitt utstyr etter at Hurtigruten har lagt til kai i Kirkenes. Da kan turistene som vil til Bergen fortsatt tro at vi vandrer som frie mennesker langs gater og kaier med nisseluen på. Og at vi sitter i fred og fordragelighet og piller reker med bena diglene utfor kaien, mens vi ser på alle småbåtene som tøffer inn og ut av Vågen.

Nei det ville nok ha vært en nedtur for det berømte programmet ”Hurtigruten minutt for minutt” om det hadde blitt avsluttett ved innseiling til Bergen. Da hadde nok kanskje aksjene til de to berømte herrer falt kraftig igjen. Nei de visste nok hva de gjorde da denne turen startet fra Bergen, de ville jo ha stigning i programmet sammen med aksjene, og ikke en nedtur. Nei vi får nok ha våre terrorgjerder for oss selv. Terrorgjerder som snart bekranser hele vår by, og som forteller oss at vår frihet er sterkt begrenset, dessverre.

Lenge leve Hurtigruten, men ikke terrorgjerdene i Bergen.

Dag-Geir Bergsvik Knudsen

LES OGSÅ

 Valget er ditt, eller er det?
Hurtigruten og terrorgjerder
Osamn bin Laden-en ikke-muslimsk leder.
Stolt Berg og maktbegjær
En riktig og viktig beslutning
Fotball EM uten Bergen
Jørgen Hattemaker og Dokken
Begeret er fullt
Valgets kval
De tålte så vel den urett
Buekorps Taliban og Amir Payan
En trikk er ikke nok
Feilinformasjon.

Espeland fangeleir

OL et sløseri av penger

 

TILBAKE TIL
Bloggens hovedside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.