Jeg føler meg så sliten.

“Trøst” et maleri av Inger Foss.

Noen dager har en det vanskelig, når livet sliter i alle sanser og en føler smerten i kroppen bre seg utover som en verkebull. Når savnet etter mennesker som ikke er her mer knuger ditt hjerte. Når savnet blir stort etter mennesker en elsker, mennesker som er som et fyrtårn i den grå hverdagen. Når en føler at en ikke får gjort nok for ens nærmeste og dem en setter så høyt. Når mennesker som var ens venner bedro en for tretti sølvpenger, for å berike seg selv.

Da kjenner man både kjærligheten og harmen. Kjærligheten til å elske. Harmen til å hate og hevne. Hevnen hører meg til sier Herren, men den føles så søt når en pirker tungen i den. Men uten kjærligheten fra ens nærmeste, og vennskap til dem som faktisk er det, blir livet tungt å leve. Noen ganger når vektskålen tipper feile veien og en føler seg så sliten kan selv livet være lett å gi opp, men Gud forby det. Kampen for selve livet og menneskeverdet må fortsette ellers har en tapt. Ingen kjenner morgendagen.

Jeg føler meg så sliten.
Det er som om livet blir dradd ut av min kropp
der livets gang sitter i hver muskel og hver enste nerve.
Jeg kjenner sorgen griper mine tanker på alle som har forlatt meg.
Mennesker jeg elsket
også dem jeg ikke elsket.

Jeg føler meg så sliten.
Det er som om selve livet vil gi opp min kropp,
det er som om jeg plutselig kan forstå dem som ga opp.
Dem som overga sin kropp og sin sjel til sin skjebne som en ikke vet.
Ve den som håner
det en ikke vet etter døden.

Jeg føler meg så sliten.
Mine tanker sliter meg til der jeg helst ikke vil
hvor lett det kan være å gi opp sin kamp som få forstår.
Kampen for selve livet som i seg selv er Guddommelig og ufravikelig tapt.
Ve den sterke som håner
for ham den svake som faller.

Jeg føler meg så sliten.
Min Gud styr du mine tanker så jeg ikke faller.
Livet er en gave skjenket oss av våre fedre i et svakt øyeblikk.
Min Gud hjelp meg å forstå vår tilblivelse og vår ende som alle må gå.
Ve den som håner Gud
uten at en vet hva som er skjult.

Jeg føler meg så sliten.
Min Gud gi meg kraft til å overvinne følelsen.
Følelsen om at jeg intet er og intet har gjort for min hjord.
Jeg håner dog ikke deg Gud selv om jeg ikke kan forstå hvorfor vi er her.
Ve den som håner Gud
uten å vite om morgendagen.

Dag-Geir Bergsvik Knudsen

LES OGSÅ
Verdens rikeste land
Jeg føler meg så sliten
Bombene faller
Vi så dine tårer
Kristin Halvorsen kvinnen i løvet
Livets arv

TILBAKE TIL
Bloggens hovedside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.