Nisseluen kun for nordmenn?

Disse klærne er på vei inn i det Norske samfunn.
Disse klærne er på vei inn i det Norske samfunn. Denne artikkelen har stått på trykk i Bergensavisen BA

I disse dager er media fulle av stoff, for og i mot hijab, islam, og kanskje muslimer? ja det er nesten som en skulle tro at der ikke var noe annet å snakke om. Jeg syntes det er så hyggelig å snakke om været for det er alle opptatt av, og er en sikker ”banker” for å holde en samtale igang, uten for mye problemer.

Men når jeg tenker etter, og det hender det jeg gjør, så er der en del ting jeg syntes er litt ”løyent” som vi bergensere sier.

Våre forfedre har igjennom enormt slitt og mange forsakelser, skapt et land de fleste i dag kan misunne oss. Noe de også gjør, selv uten oljen, og jeg som har vokst opp her forstår det veldig godt. Norge måtte også utkjempe en krig ingen av våre foreldre ønsket seg, men som dessverre noen få nordmenn ønsket seg, for å tilfredsstille sitt maktbegjær.

Er det slik vi skal se alle Norske kvinner i fremtiden. Er den frigjorte Norske kvinne klar for dette.
Er det slik vi skal se alle Norske kvinner i fremtiden. Er den frigjorte Norske kvinne klar for dette.

Og jeg sier; Takk Gud for at landssvikerne var så få, eller som min mor ville ha sagt det ”Takk kjære Jesus” ja nå hadde mor blitt kry av sin sønn, hvis hun hadde levd. Forøvrig en krig de fleste nordmenn kjempet imot med stort mot for at vi skulle kunne leve trygt her oppe i vårt lille kalde, menn akk den gang så fattige land.

Vi nordmenn er et fredselskende folk, og liker ikke krig og bråk. Det er vi visst kjent for ute også. Dette vises også i vårt politiske system og politikerne som styrer landet vårt. De forskjellige politikerne, fra høyre til venstre, kan som i alle andre land krangle og være uenig, men klokken fire når arbeidstiden er slutt går de gjerne ned til pølseboden sammen og koser seg med en hot dog i selskapelig lag.

Men det betyr ikke at vi ikke vil forsvare oss hvis det skulle bli nødvendig, selv om det i de fleste tilfeller går altfor lang tid før vi forstår at noen vil ta fra oss vårt system, eller land. Det er vel det de kaller å trekke nisseluen ned, skulle jeg tro? Men av en eller annen grunn kommer nisseluen alltid opp igjen.

Oljefunn StatoliHydro fant nok en gang mengder av olje mellom Snorre og Statfjord.
Oljefunn StatoliHydro fant nok en gang mengder av olje mellom Snorre og Statfjord.

Da Norge fant oljen så skjønte de som satt med makten i Norge at det var ikke deres penger, men hele det norske folk. Politikerne i Norge visste i motsetning til konger, presidenter eller politikere i mange andre land, at pengene ikke kunne settes inn på egne kontoer. Selv om vi også har folk som skor seg på oljen på samme måten som de gjør i land der den sterkeste rett teller- ved å ta ut høye lønninger, opsjoner og enorme sluttpakker. Med uttalelser fra dem som ”Jeg må ha såpass ellers blir jeg snappet opp av selskaper utenfor Norge” suger de med seg mest mulig penger uten å føle det minste gram av skam. Samtidig som de maner den vanlige borger til måtehold.

Norge er, som vi alle vet, bygget på den kristne tro, hardt arbeid og mye tukt. Den kristne tro sier ”av alt vi tjener skal en tiende del gå til de fattige” Nå har vi ved hjelp av hardt arbeid og mye tukt overgått dette for lenge siden, vi betaler i dag både tretiende og førtiende del som blant annet skal sørge for dem som ikke klarer seg selv.

Norge ligger i dag på verdenstoppen i rettferdighet på de fleste områder, men klart vi ikke er i mål, og kommer det neppe heller. Men vi anstrenger oss for å komme mest mulig nærmest målet. Jeg tror ikke jeg tar munnen for full når jeg sier at Norge ligger i toppen over å forsvare og overholder menneskerettighetene.

Norge har også fostret mange kvinner, selv om det kan være vanskelig å innrømme for mange, som har stått på barrikadene for å få til en likestilling imellom kjønnene i Norge. Det kan nok være surt å innrømme for mange, men det er faktisk noe de bare må svelge og aller helst innrømme, at disse driftige kvinner er nesten kommet i mål, i vårt land.

Norge er, kanskje takket være dem, et av de landene som er kommet lengst med likestillingen mellom kjønnene i hele verden. Selv kvinnegruppen Atrå, eller er det Otra? har vært med og påvirket likestillingen, selv om den gruppen er mest opptatt av sex og porno bekjempelse. Norge er faktisk, syntes jeg, blitt et mye bedre land etter at menn, også noen kvinner, har forstått at kvinne ikke bare skal oppholde seg på kjøkkenet eller i soverommet til glede for mannen og barna. Dette kan en tolke hvordan en vil, men fra min side er det for å påpeke at når kvinnene er med også utenfor hjemmet, så er det en berikelse for vårt land og ikke minst for dem selv.

Vi har i dag mennesker som kommer inn til oss fra hele verden fordi de er forfulgt i sine land. De har hørt og ser at vårt system er bra for mennesker og mange ber på sine knær om å få komme inn. Det fine er at de aller fleste som får bli i Norge tar del i vårt system, og faktisk gjør det med glede.

Ja jeg bare spør, er Nisseluen på vei ned eller opp?
Ja jeg bare spør, er Nisseluen på vei ned eller opp?

Men som alltid er der noen få som heller malurt i begeret av dem som kommer inn, akkurat som under krigen. Dessverre klarer disse få å spre sin sure malurt som skaper uro i vårt land og som trekker med seg de krefter som elsker uro. En aura som også de fleste innvandrerne føler, innvandrere som trives så godt i sitt nye hjemland at de kanskje har en nisselue i nattbordsskuffen!

Det er nå jeg syntes det er ”løyent” og jeg spør meg selv, hvorfor vil dem som flykter til oss fra et system de sier de ikke kan leve under, på død og liv vil innføre dette hos oss? Hvorfor sender disse sine barn ned til landet de har rømt i fra, et land de sa de ikke kunne bo i selv, for at barna ikke skal bli for norske?

Det er jo nettopp det norske sinnelaget som er årsaken til at de selv er i sikkerhet og kan leve i fred og ro? Hvorfor vil kvinner gi avkall på sin frihet og sin egenart som mange kvinner i Norge har kjempet for i mange, mange år, for å gå tilbake til kjøkkenet og soverommet?

Med nisseluen på og med faren for å bli kaldt rasist, noe jeg slett ikke er, forresten et ord som er det mest misbrukte i det norske språk, spør jeg som den dumme nordmann jeg er, er nisseluen på vei ned eller er den på vei opp?

Dag-Geir Bergsvik Knudsen

LES OGSÅ
Norge bruker for lite penger på forskning
Tic Tac, for Posten
Persona non grata
Forfattere og politiske kinaputter
Om alt de har å gjøre
Lagerfrakkens skjebne
Så var dett denne snøen igjen
Global oppvarming eller?
Siste sjanse
Vi som ikke forstår oss på kunst
Heltemot
Nisseluen kun for nordmenn
Påbuds- og forbudskilt
Studenter og Buekorps

TILBAKE TIL
Bloggens hovedside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.