Påbuds- og forbudsskilt.

Krysset i Minde Allè og Kanalveien der det tragiske skjedde, Politiet lå på lur.
Krysset i Minde Allè og Kanalveien der det tragiske skjedde, Politiet lå på lur. Denne artikkelen har stått på trykk i Bergensavisen BA

Det er rart at folk klager på boten når de for en gangs skyld blir tatt i en kontroll. Leste i Summetonen i BA om en som hadde vært så veldig uheldig oppe i Kanalveien. Han fikk bot fordi han hadde svingt til venstre i et lite lyskryss. Der var riktig nok et påbudsskilt som tydelig sa at det kun var tillatt å kjøre rett frem, men du vet når en ikke skal rett frem så? Nå kan slike skilt være vanskelig å se, spesielt hvis en skulle være opptatt med å snakke i eller sende meldinger med mobilen.

Her ryker kroner 4 600 i det han svinger ulovlig til høyre.
Her ryker kroner 4 600 i det han svinger ulovlig til høyre.

Nå vet ikke jeg om denne mannen var opptatt med slike sysler. Han innrømmer at han forbrøt seg når han svingte til venstre. Så da har han sikkert sett påbudsskiltet og det igjen borger for at han ”akkurat da” ikke brukte mobilen. Jeg kan forstå at de som får bot vrir seg når boten er på over kr. 4000, hvem ville ikke vri seg da om jeg tør spørre? Det er trist at akkurat ”den ene gangen” en bryter trafikkloven, da er det selvfølgelig kontroll akkurat der. Det er akkurat som ”den ene gangen” en kjører for fort. Da kan en være sikker på at Politiet har kontroll akkurat på den veistrekningen ”fortærenes” som vi bergenser sier.

En annen ting hvem i det huleste kunne finne på å sette opp et slikt påbudsskilt i det lyskrysset i Kanalveien? Det er jo helt tussete plass å sette opp et skilt det oppfordrer jo folk til å bryte trafikkloven. Politiet må jo forstå at skal en til venstre så kan en ikke kjøre rett frem, dette er enkel logikk! Der er i grunnen mange slike påbud og forbudsskilt der en kjører og i de fleste tilfeller er det jo helt idiotisk plassert.

Best å være observant på slike skilt.
Best å være observant på slike skilt.

Den idiotiske plasseringen legger en først merke til når en skal den veien en ikke kan kjøre. Rart det der! Hvorfor kan ikke politiet heller fakke ordentlige forbrytere. Det er en uting at Politiet skal ligge på lur for å bøtelegge lovlydig borger! De fleste som kjører bil vet nøyaktig hvordan de skal kjøre og har ikke bruk for all slags forbuds og påbudsskilt. Hadde de fjerne disse skiltene så hadde trafikken glidd lett og folk kunne brukt pengene sine til noe annet enn å betale bøter, verksteds regning for eksempel.

Størrelsen på bøtene er ekstremt høye, over kr. 4000 for en sånn liten forseelse som den i Fabrikkgaten, det er nesten ikke til å tro. Det tror jeg alle er enig om, hvis en blir tatt i å bryte trafikkloven, eller hva? Det var også slik jeg følte det da jeg sto med regningen i hånden på kr. 2700 fordi jeg hadde kjørt forbi en hattemann i Fløyfjellstunellen. Det var jo i grunnen han hattemannen som skulle hatt den boten, syntes jeg.

Kroner 2 700 bare fordi jeg kjørte forbi han hattemannen i Fløyfjellstunellen, her inn i det nordre innløp.
Kroner 2 700 bare fordi jeg kjørte forbi han hattemannen i Fløyfjellstunellen, her inn i det nordre innløp.

Normalt sett så får jeg aldri bøter når jeg kjører forbi en ”hattemann” selv om jeg må trykke litt hardt på gasspedalen. Derfor syntes jeg det er veldig irriterende at akkurat ”den ene gangen” jeg gjorde det i Fløyfjellstunellen, ja da skjedde det akkurat der fotoboksen henger. Hvor stor skulle bøtene ha vært på undrer jeg?
Kr. 200 kanskje? Det hadde jeg mestret fint. Da hadde det ikke gjort noe om jeg ble tatt flere ganger en akkurat ”den ene gangen”

Hvilken lærdom kan en trekke av dette? Jo forbuds og påbudsskilt finner en de fleste veikryss eller andre steder. De må ”dessverre” følges for en vet aldri når Politiet ligger på lur og tar deg akkurat ”den ene gangen” du bryter trafikkloven. Er du først tatt en gang for er så ”lite brudd” som det i Kanalveien og boten er over kr. 4000, ja da gjør en ikke det opp igjen. På samme måte som meg, som aldri mer kjører forbi en hattemann i Fløyfjellstunellen hvis jeg må trykke for hardt på gass pedalen.

Dag-Geir Bergsvik Knudsen

LES OGSÅ
Norge bruker for lite penger på forskning
Tic Tac, for Posten
Persona non grata
Forfattere og politiske kinaputter
Om alt de har å gjøre
Lagerfrakkens skjebne
Så var dett denne snøen igjen
Global oppvarming eller?
Siste sjanse
Vi som ikke forstår oss på kunst
Heltemot
Nisseluen kun for nordmenn
Påbuds- og forbudskilt
Studenter og Buekorps

TILBAKE TIL
Bloggens hovedside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.