Valgets kvaler.

Henning Warloe — Vil han slåss for Bergen dersom han kommer inn på Stortinget?
Henning Warloe — Vil han slåss for Bergen dersom han kommer inn på Stortinget?

Denne artikkelen sto på trykk i Bergensavisen BA den 29. august 2009.

Vil disse som ikke en gang klarer å kjempe for en liten bydel, klare å kjempe for hele Bergen?

JA SNART kan vi smile og konsentrerer oss om andre saker igjen, for nå er det ikke lenge til valget er overstått og alle de store lovnadene skal settes ut i livet. Jeg gleder meg som et barn for denne gangen har enkelte av partiene lovet så mye at det nesten er for godt. Det blir også spennende å se hvem som vinner valget, og hvem som skal gjennomføre disse valglovnadene som de i ukevis har servert oss igjennom media.

Sponheim fra Venstre har jo til og med skrevet skriftlig- visstnok – at han ikke vil gå i forhandlinger med Frp, når regjeringen skal dannes. En skulle tro at han allerede vunnet valget? Ja, siden det er blitt så viktig for ham å fremsette dette skriftlig før han skal sette seg ned å danne regjering? Legg merke til at han hele tiden sier jeg. Når han har bestem seg for noe må da de andre i partiet bare følge etter deres store leder? Ja jeg bare undrer siden han hele tiden snakker i ”jeg” form. Sponheim med hans store parti tenker ikke over at Venstre faktisk kan risikerer å ikke få noen på stortinget i det hele tatt. Det har noe med denne sperregrensen å gjøre, visstnok.

MEN DET SKAL sies til Sponheims forsvar at de fleste som mener de er store leder ofte snakker i ”jeg” form. Som om resten bare er med på ”kjøtt og flesk” som et gammelt norsk ordtak sier. Men går det gale, ja da er det selvsagte partiet eller folkene som er med i ledelsen sin skyld, selv om de kanskje aldri er spurt. Men når æren skal innkasseres, ja da, ja da er det bare seg selv, den store leder som kan gå rundt og bryske seg, rart det der!

Vi kan i alle fall være glad vi ikke får stemme på navn siden vi har både Jens og Jensen. Tenk bare for en katastrofe det ville være for en svoren ap velger, eller for den saksskyld en frp velger, nå en oppdager at en har blandet navnene og stemt på feil person. Men hvorfor gjøres det så stor forskjell på disse to som begge kan bli vår statsminister? På mannen bruker en fornavnet som om han var en god kompis, mens kvinne er fremmedgjort ved at vi på henne bruker en etternavnet Ja en kan lure på om dette ikke er bevisst, og at saken burde vært sendt over til likestillingsombudet.

VI HER VEST vet at hvis de rød-grønne får fortsette selv om de krangler om det meste, så vil det aldri bli slutt på at OSLO får alt mens resten av utkant Norge, som Bergen er en del av, ikke få annet enn smuler til infrastruktur eller andre saker. Til oss serverte de noen få skarve millioner til vår nye trikk, også kaldt Bybanen, mens de satte av like mye til å ”planlegge” nye toglinjer mellom Oslo og Ski.

Så kan en spørre seg oppi alt dette, hvordan er det med våre lokale politikere som har håp om å komme til tigerstaden? Ja det er vel ymse skulle en tro. Vi har jo i dag lederen for høyre Erna Solberg og forsvarsministeren Anne Grethe Strøm-Eriksen i Tigerstaden, uten at vi er tilgodesett med flere midler av den grunn. I fjor fikk Anne Grethe Strøm-Eriksen prisen, årets bergenser, selv om de fleste bergenserne ikke skjønte bæret av det, men selv det hjalp ikke.

HVEM STÅR så bak dem og vil til Tigerstaden for å kjempe for Bergen? Ja det lurer vel de fleste på skulle jeg tro, eller? Ja jeg kan bare gå ut fra egne erfaringer. Vi kjørte på her opp på Løvstakken for å bedre tiltakene for barna her oppe, uten at det hjalp heller. Men nå skal det sies at alle kan jo ikke få alt de ønsker seg, selv om en ikke har noe fra før. Vi fikk til og med ordføreren fra frp Gunnar Bakke i tale her oppe og som uttalte ”dette må vi gjøre noe med” uten at det hjalp. Lisbeth Iversen fra krf ville snu på alle steiner for å gi barna bedre tilbud, men steine ligger på samme måte ennå. Alle vet at Warloe gjerne vil til Tigerstaden, men han svarte bare til oss i Løvstakken ”det blir verre før det blir veldig mye bedre” uten at det hjalp det minste.

SÅ KAN man spørre vil disse som ikke engang klarer å kjempe for en liten bydel, klare å kjempe for hele Bergen når de kommer til Tigerstaden, nei det tviler jeg sterkt på. Men det kunne være fristende å stemme på Warloe, så var vi i alle fall kvitt ham i lokal politikken

Godt Valg

Dag-Geir Bergsvik Knudsen.

LES OGSÅ

 Valget er ditt, eller er det?
Hurtigruten og terrorgjerder
Osamn bin Laden-en ikke-muslimsk leder.
Stolt Berg og maktbegjær
En riktig og viktig beslutning
Fotball EM uten Bergen
Jørgen Hattemaker og Dokken
Begeret er fullt
Valgets kval
De tålte så vel den urett
Buekorps Taliban og Amir Payan
En trikk er ikke nok
Feilinformasjon.

Espeland fangeleir

OL et sløseri av penger

 

TILBAKE TIL
Bloggens hovedside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.